Ξέφραγο αμπέλι οι ελεύθερες περιοχές, λόγω του ανεπαρκούς ελέγχου της διέλευσης από τα οδοφράγματα
Ανακοινώσεις |

Ο ανεπαρκής έλεγχος της διέλευσης από τα οδοφράγματα αναδεικνύεται εκ νέου ως σοβαρό ζήτημα, με αφορμή τις έρευνες της Αστυνομίας για την πρόσφατη ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών.

Οι περιοχές, που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία, έχουν καταστεί στην κυριολεξία ξέφραγο αμπέλι, με αποτέλεσμα να πηγαινοέρχονται στις κατεχόμενες περιοχές, σεσημασμένα από την Αστυνομία άτομα, ακόμα και ύποπτοι και σε κάποιες περιπτώσεις κάποιοι να διαφεύγουν της σύλληψης, επειδή βρίσκουν «καταφύγιο» στην κατεχόμενη Κύπρο, απ’ όπου διαφεύγουν στο εξωτερικό.

Είναι επίσης γεγονός ότι μέσω των οδοφραγμάτων ανθεί το λαθρεμπόριο, όχι μόνο παρανόμως εισαχθέντων στην Κύπρο προϊόντων, αλλά και ναρκωτικών, κροτίδων, ακόμα και όπλων.

Επιβάλλεται, η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και η ηγεσία της Αστυνομίας, να προβούν σε τέτοιες κινήσεις, έτσι ώστε να αυξηθούν τα άτομα, που στελεχώνουν τα οδοφράγματα, να τύχουν στοιχειώδους έστω εκπαίδευσης και να ενισχυθούν τα τμήματα των οδοφραγμάτων, με εξοπλισμό, που να εντοπίζει τη διακίνηση παρανόμων προϊόντων.

Η αυστηρή επιβολή των προνοιών του κανονισμού για την πράσινη γραμμή, θα λειτουργήσει στην κατεύθυνση της προστασίας της κοινωνίας και της οικονομίας.

 

Γραφείο Τύπου
9 Μαΐου 2018

ροή ειδήσεων