«Υβριστικές οι συμπεριφορές των νοσταλγών του φασισμού»
Ανακοινώσεις |

Η απουσία του ΕΛΑΜ από το μνημόσυνο των πεσόντων που υπερασπίστηκαν την Κυπριακή Δημοκρατία ενάντια στο προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β’ την 15η Ιουλίου, αποτελεί προσβολή και ύβρη κατά των νεκρών της Αντίστασης αλλά και εναντίον όλων όσοι θυσιάστηκαν πολεμώντας τον Αττίλα.

Μια αήθης περιφρόνηση που στρέφεται ενάντια στην ιστορική αλήθεια. Που προκαλεί θλίψη και οργή γιατί κάποιοι, προφανώς, αναπολούν την εποχή της προδοσίας η οποία οδήγησε στα δεινά που βιώνει σήμερα η Κύπρος.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, παραμένουμε προσηλωμένοι στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Δεν ξεχνούμε την προδοσία και καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας τέτοιες συμπεριφορές που επιχειρούν μάταια να δώσουν συγχωροχάρτια.   

Έχουμε καθήκον να απομονώνουμε τους, έστω και λίγους, νοσταλγούς του φασισμού και να τιμούμε τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την προάσπιση της Δημοκρατίας, της Νομιμότητας και της Ελευθερίας εναντίον των χουντικών και των πραξικοπηματιών που πρόδωσαν την Κύπρο.  

Στην Κύπρο, δεν έχει ξανά θέση ο φασισμός. Χρέος όλων μας είναι να υπηρετούμε τη Δημοκρατία και τη Νομιμότητα.

Γραφείο Τύπου

15 Ιουλίου 2020

ροή ειδήσεων